maandag 6 februari 2012

Vervolg Ton Schulten cursus


Hiernaast zie je de voorbeeld quilt van de Ton Schulten cursus. De quilt hing een beetje hoog en ik ben niet zo lang dus vandaar dat je er een beetje schuin op kijkt.
Op cursus zijn we verder gegaan de geschetste afbeelding van een Ton Schulten schilderij op de lap te voorzien van allerlei kleurige lapjes. Het is een hele uitzoekerij om de juiste licht en donkere kleuren lapjes te vinden. Ik vind het wel heel leuk om te doen. Het is net schilderen met lapjes.


Hier zie je het eerste begin van de quilt van een medecursist.


Hiernaast zie je mijn quilt in wording met allerlei kleuren geel/oranje. Het kost best wel wat tijd voor je de juiste kleuren hebt gevonden en ik denk dan ook dat de quilt over 2 weken nog niet zover is dat wij de naaimachine kunnen gebruiken. Maar dat geeft niet. Dan maak ik wel een proeflapje waarop ik de techniek kan oefenen met de naaimachine. Dan kan ik de quilt verder op mijn gemakkie afmaken en hoef ik niets af te raffelen.

Bedankt voor jullie bezoek en tot de volgende keer!

5 opmerkingen:

 1. Wel spannend om op deze manier te werken, maar volgens mij wordt die super !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Saskia, leuk dat je reageerd op mijn blog op de weggeefactie van Juffrouw zonder Zorgen, want zo ontdek ik ook weer een leuke blog. Leuke hobby's heb je. Ik kom hier vaker een kijkje nemen hoor. Groeten uit Haarlem.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tjonge, wat een gaaf project. Dank je wel voor je reacie op de weggeefactie van de schriftjes van Juffrouw zonder Zorgen. Ik heb voor jou lootje nr 43 aangemaakt. Nu maar hopen dat je wint. Op vrijdag 9 maart aanstaande maak ik de winnaars bekend op mijn blog. Groeten, Wieke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat mooi zo'n eigen quilt à la Ton Schulten!
  Een sierraad voor je huis!
  groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk is dit!
  Ben vandaag voor het eerst op je blog en dus ook even verder gescrolled. Ik vind je snow-globe ook fantastisch; heel mooi. Er volgen er nog 7 schrijf je. Is het een soort BOM?
  Ik kom zeker vaker bij je kijken hoor. Hartelijke groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen