zondag 29 januari 2012

Nieuw project en vordering snowglobe 2


Ton Schulten is een Twentse schilder die ik erg bewonder; wij hebben zelf een zeefdruk van hem; (een origineel schilderij is helaas niet te betalen.;)
Ik volg op het moment een Ton Schulten quiltcursus die gegeven wordt door Netty Geerdink bij Ity 't Kleinvak Heukske in Delden. Deze cursus bestaat uit drie lessen en de quilt wordt machinaal gemaakt. Les 1 heb ik inmiddels gehad. Ik maak de coulissen aan de zijkant wat smaller waardoor het geen vierkanten quilt wordt maar een rechthoekige.


Ik heb gekozen voor het ontwerp van Ton Schulten met twee boten dat linksboven staat en ik heb dit ontwerp grofweg geschetst op een lap dikke katoen. Het is de bedoeling dat wij deze dikke katoen gaan volplakken met stukjes effen stoffen. In de laatste les zullen wij deze stukjes met de naaimachine gaan vastzetten. Bij deze methode blijven er wel wat rafels aan de stofjes zitten maar dat hoort bij deze techniek. Ik quilt zelf liever met de hand maar deze snelle methode heeft ook wel wat. Het resultaat ziet er in ieder geval leuk uit. Ik zal een volgende keer de voorbeeldquilt laten zien.


Verder zal ik nog even de vordering van snowglobe 2 laten zien. Het is al wel duidelijk zichtbaar wat de voorstelling zal worden. Ik blijf voorlopig dus nog even in kerstsfeer!;)Tot de volgende keer!

6 opmerkingen:

 1. Dat zal een heel aparte quilt worden Saskia ik ben benieuwd....en ik ga straks ook nog even verder borduren aan de snow globe.
  groetjes Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat spannend om op deze manier te quilten, ben heel benieuwd naar het resultaat. De kleuren vind ik elk geval prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat knap dat je dit schilderij kan omzetten in een quilt, zo heb je je favoriete schilder binnenkort in huis en heb je er niet zoveel voor moeten betalen, en het is toch ook een beetje een eigen creatie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lijkt me niet eenvoudig zo'n quilt maken maar het gaat je vast lukken !!! ga je hem ook zo kleurrijk maken?
  Met de sneeuwbol ga je ook weer snel !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. succes met je nieuwe project!
  je snowglobe ziet er al leuk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat spannend je nieuwe project:-) veel succes! !!
  Groetjes tineke.

  BeantwoordenVerwijderen