maandag 18 juni 2012
Rabarbertaart met schuimkop
Ik heb gisteren voor het eerst een rabarbertaart gemaakt en hij smaakt heerlijk! Hieronder kunnen jullie het recept vinden:
Ingrediënten:
600 gram rabarber in 2 cm lange stukjes
150 gram boter
150 gram meel
75 gram maïzena
1,5 theelepel bakpoeder
150 gram suiker
1 pakje vanillesuiker
4 eieren
snufje zout
175 gram poedersuiker
citroensap
Bereiding:
De oven op 150 graden voorverwarmen.
Eieren splitsen. Suiker, vanillesuiker en boter schuimig roeren. Eigeel één voor één toevoegen. Gezeefd meel + bakpoeder + maïzena + zout lepel voor lepel toevoegen. Ingevette bakvorm (24 cm doorsnee) vullen met deeg. Rabarberstukjes naast elkaar in het deeg drukken. Aluminiumfolie erover doen. In de oven schuiven en op 180 graden zetten. Na 1 uur folie verwijderen. Na nog een half uur uit de oven halen. Eiwit, poedersuiker en citroensap stijf kloppen, over de taart smeren en in de oven bij 180 graden bakken tot de bovenkant een lichtbruine kleur heeft.
Smullen maar!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Ik maak ook wel eens zo'n rabarbertaart, heerlijk! Overigens is die bovenste laag van opgeklopte eiwitten op een heleboel taarten heeeeel erg lekker. als mijn kinderen die bovenkant zien, maakt het ze eigenlijk al niet meer uit wat er onder zit, succes verzekerd. Groetjes
BeantwoordenVerwijderenIk ga dit recept zeker bewaren om eens te maken !!
BeantwoordenVerwijderenDat ziet er heerlijk uit. Jammer dat ik hier geen rabarber kan krijgen, anders zou ik het zeker eens maken.
BeantwoordenVerwijderenHallo Ria,
VerwijderenEr is in de VS toch wel rabarber te krijgen; ik heb vele recepten uit de VS gezien voor pies met rabarber erin. De City of Sumner in Washington noemt zichzelf "Rhubarb Pie Capital": http://www.ci.sumner.wa.us/Rhubarb/History.htm.
groetjes,
Saskia
Lijkt mij heerlijk Saskia
Verwijderen't ziet er lekker uit Ga eens op zoek naar rubarber Dank je wel voor het recept
BeantwoordenVerwijderenGigi
www.gigirdesigns.canalblog.com
Oh, dat ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes, Merel
deze zit nu in de oven , ben benieuwd
BeantwoordenVerwijderenDie taart wil ik ook wel eens proeven Martin ;)
BeantwoordenVerwijderenDit is echt onze favoriete taart. Het recept heb ik al vele malen gedeeld. Belangrijk is wel om het eiwit echt heel lang te kloppen! Superrecept, dank voor het delen
BeantwoordenVerwijderen